12. rész Átváltozás

A mellettem lévő, eddig üres széken, most ültek. Odamentem, leültem, és a padtársam felé fordultam.
- Hát te mit keresel itt? Ha jól tudom, akkor neked most nem matek órád lenne. - vigyorgott, és a szeme is gyönyörűen sugárzott.
- Puszta véletlen. Nem tehetek róla, hogy első kérésre átírják az órarendem. - bejött a tanár. Hátrafordultam, hogy lássam mit csinál Kate. Ő is úgy vigyorgott, mint Edward. Még szíveket is rajzolt a levegőbe. Leintettem. Edward kuncogott, majd kinyitotta a könyvet. Megérkezett Mr. Toms, nem valami jó színben. Az aurája is azt mutatta, hogy egy kicsit szomorkás. Nem kicsit, hanem nagyon. Ránéztem Edwardra, aki épp abban a pillanatban hunyta le a szemét. A száját is összeszorította.
- Edward, minden rendben? - kinyitotta a szemét.
- Igen, csak majd... - megszólalt Mr. Toms. Húsz perc múlva Edward felszólalt. - Tanárúr! Kikísérhetném Liliant? Úgy látom nem érzi jól magát. Teljesen elfehéredett. - most az ellenkezője történt. Értetlenkedve néztem rá, nem tudtam, hogy mit akar ezzel.
- Persze. Vidd csak. - Edward felhúzott a székről, felvette a táskáinkat, és átkarolt. Így mentünk ki a teremből. A terem előtt úgy három méterrel Edward felkapott, és futni kezdett velem. Két másodperc múlva megállt a suli parkolójában. Ott voltak a többiek is. Alice, Jasper, Rosalie és Emmett. Alice az erdőt fürkészte, Jasper engem nézett. Edward nyugtalanul bólintott.
- Valaki engem is beavatna? - Edward rám nézett, én meg mutattam neki, hogy tegyen le.
- Jacob itt van a környéken. Most akarja tönkretenni az életünket. Azt hiszi, ha leleplez minket, akkor jön a Volturi és közbe kell avatkozniuk. De mi ezt nem engedjük. Szállj be a kocsiba, mindjárt megyek én is. - úgy tettem, ahogy mondta. Beszálltam a kocsiba, és becsatoltam az övem. Két perc múlva Ő is beszállt.
- Hová megyünk? - beindította a motort.
- Carlisleékhoz. Ha oda is mer jönni, akkor sem tud leleplezni minket. - mostmár kezdtem megijedni. Eszembe jutott még egy kérdés.
- Ki az a Volturi? - nyelt egyet.
- A Volturi... a mi fajtánk úgymond ˛˛takarítói´´. Ha valami történik, akkor ők közbe lépnek. Gondolom érted, hogy lépnek közbe a takarító szó miatt. - bólintottam. - Ők felügyelnek a rendért, hogy ne tudja meg senki a titkunkat. Ez a legfőbb szabály.
- Ez szörnyű! Tehát Jacob, ide akarja őket csalogatni? - ráncolta a szemöldökét.
- Nem pontosan. Nem tudja, hogy a Volturi létezik. Ő csak le akar minket leplezni, hogy tovább kelljen állnunk, és nekem itt kelljen hagynom téged. - ez a mondat olyan volt, mintha a jövőt mondaná el.
- Ugye ez nem fog megtörténni? - mosolygott. Leparkolt a kocsival, és a szemembe nézett.
- Nem. Ez soha nem fog megtörténni. Megígérem. - szerette volna, ha ezt a kérdést nem teszem fel. Carlisle várt minket. Alice odasietett hozzánk, Jasperrel az oldalán. Kiszálltam, és láttam, hogy Edwardék néma beszélgetésbe merültek.
- Ne legyél ennyire ideges. Nem lesz semmi baj. - körbenéztem, hogy Jasper kinek mondta ezt. Végül rá kellett jönnöm, hogy nekem.
- Nem vagyok ideges. - rázta a fejét. - Tényleg nem vagyok az! - mérhetetlen harag lett úrrá rajtam.
- De az vagy. Sőt, dühös is. Nem bírod tovább tartogatni. - Alice és Edward két szélről figyeltek minket. Néha találkozott a pillantásuk. Jasper Alice elé lépett. - Edward lépj hátrébb! - megrázta a fejét.
- Nem! Mindig vele maradok! - még mindig Jaspert néztem. Az egyik pillanatban még sikítottam, a másikban már vonyítottam. Mindent élesebben láttam és hallottam. Alice közelebb akart jönni, de Jasper megállította. Edwardot viszont még Emmett sem tudta lefogni. Odajött hozzám. - Miért kellett ezt művelned vele? - Jasperre nézett.
- Én csak megmutattam, hogy ha a falka akarja, akkor átváltozik. - mintha Edward morgott volna.
- Lilian, gyere menjünk! Alice hogy tud visszaváltozni? - a háttérben Rosalie önelégült arcot vágott.
- Nem tudom, Edward. Szerintem, csak le kellene nyugodnia. Akkor vissza tudna változni. - még mindig Rosaliet figyeltem.
- Kibújt a szög a zsákból. - halkan motyogta, de én hallottam. - Most legalább tudjuk, mi is valójában. - még jobban felidegesített. Vicsorogni kezdtem rá. Ekkor Edward odafordított maga felé. A ház felé kezdett húzni. Leráztam magamról. Lazán lépdeltem mellette. Carlisle ott jött mögöttünk.
- Lilian, ha visszatudtál változni, akkor kérlek gyertek majd be az irodámba. - Edward bólintott. Némán mentünk fel a szobájába. Sokszor rápillantottam, de Ő végig maga elé nézett. Kicsit elszomorodtam, mert lehet, hogy haragudott rám.
- Mi a baj? - leültem a küszöbe előtt. - Gyere! - megráztam a fejem. - Lilian, gyere már be! - nagy nehezen és lassan bebotorkáltam. - Ha magadra hagylak, vissza tudsz változni? - ezt még én sem tudtam. - Ideküldjem Alicet? - bólintottam. - Oké. Mindjárt itt lesz.
2 perc múlva Alice megjelent az ajtóban.
- Akkor, vissza tudsz változni? Szerintem már elég nyugodt vagy. - lehunytam a szemem. Mikor kinyitottam, még mindig farkas voltam, de Alice nem volt ott. Néhány másodperc múlva visszajött. Hozott egy köteg ruhát. Egy farmerrövidnadrágot, a legdivatosabb blúzt, cipőt, sőt még nyaklánc is lógott a kezén. Nem értettem minek hozta. Megint becsuktam a szemem. Éreztem, hogy kezdek visszaváltozni. Alice kimehetett, mert az ajtó. Kinyitottam a szemem, és már megint ember voltam. - Amiket leraktam az ágyra, azokat vedd fel, és szólj ha kész vagy! - Alice tényleg kiment, hogy felöltözhessek.
- Oké. - felkapkodtam a ruhákat, a nyakamba akasztottam a nyakláncot, felhúztam a cipőt, és kimentem. - Kész vagyok! - mosolygott.
- Jól áll. Akkor menjünk Carlislehoz, mert Edward már szinte tűkön ül, hogy mi történik veled idefenn. - siettünk Carlisle irodájába.
Edward fel-alá járkált a szobában. Mikor meglátott, vigyorogni kezdett, és odajött hozzám. Felkapott, mint a kisgyerekeket szokás, és megölelt.
- Nagyon aggódtam miattad! - nem engedett el, de én sem őt. Vadul megcsókolt. Alig bírtam már magammal, mikor Alice köhintett. Elhúzódtam, és nevettem.
- Semmi baj, folytassátok csak. Mi ki is mehetünk. - mindannyian nevettünk. Kíváncsi voltam, Carlisle miért is hívatott az irodájába. Edward megfogta a kezem, és ellenállhatatlanul a szemembe nézett.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése